- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 1278-02-10
|
ת"א בית משפט השלום נצרת |
1278-02-10
3.7.2012 |
|
בפני : הבכיר שכיב סרחאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אייל סוסן |
: יוסף מורינו |
| פסק-דין | |
זוהי תובענה ,שהוגשה בסדר דין מקוצר ,לפינוי מושכר שהוא בית-עסק.
אקדמות מילין
1. הגב' כרמלה רז (להלן: "כרמלה"), הייתה (עד ליום 26.4.2006) הבעלים הרשום של חנות בשטח 81.59 מ"ר, הנמצאת ברחוב הגליל 18 בטבריה והידועה גם כחלקה 49/2 בגוש 15026 בקרקעות העיר טבריה (להלן: "הנכס" או "המקרקעין").
2. ביום 23.11.2004, התקשרו כרמלה, באמצעות נציגה ומיופה כוחה מר חיים אזרד (להלן: "חיים") והנתבע בחוזה שכירות בלתי מוגנת בכתב, לפיו ובין השאר, השכירה כרמלה את הנכס לנתבע לתקופה של 24 חודשים, החל מיום 1.2.2005 ועד ליום 31.1.2007, עם אופציה להארכת תקופת השכירות ל- 12 חודשים נוספים כל פעם, מיום 1.2.2007 ועד ליום 31.1.2010. (להלן: "חוזה השכירות").
3. וכן, הותנה והוסכם בין הצדדים לחוזה השכירות ובין השאר, כדלקמן:
א. דמי השכירות החודשיים לתקופה מיום 1.2.2005 ועד ליום 31.1.2006 - 2,300$ ארה"ב;
לתקופה מיום 1.2.2006 ועד ליום 31.1.2007 - 2,400 $ ארה"ב;
ולתקופה מיום 1.2.2007 ועד ליום 31.1.2010 - 2,400$ ארה"ב עם זיכוי של 1,200$ ארה"ב עבור שנה שנייה בלבד מחשבון חודש ינואר 2008 (סעיף 4 לחוזה).
ב. השוכר (הנתבע) רשאי להעביר את זכויותיו לחברה שהיא בבעלותו, והוא יהא ערב לקיום חיובי החברה, לפי החוזה (סעיף 5.3 לחוזה).
ג. השוכר (הנתבע) התחייב להשתמש ולהחזיק את הנכס במצב טוב ותקין ולתקן, על חשבונו, כל נזק או קלקול שאירעו, בתקופת השירות, בנכס, למעט בלאי סביר. המשכיר (כרמלה), התחייב לתקן, על חשבונו, נזילות מים, פגמים במבנה ופגמים במערכת הביוב. (סעיפים 6.1 ו- 6.2 לחוזה).
ד. בתום תקופת השכירות, על השוכר (הנתבע) לפנות את המושכר ולהחזירו לבעליו, כשהוא ריק ופנוי מכל חפץ השייך לשוכר ובמצב טוב ותקין, כפי שקיבלו בתחילת השכירות, למעט בלאי סביר. וכן, כל המתקנים וההשקעות שנעשו על-ידי השוכר, בתקופת השכירות, יישארו במושכר, למעט מתקנים ניידים אשר נרכשו על-ידי השוכר.
ה. וכן: "שום ויתור, הארכה, או הנחה, או שינוי בתנאי כלשהו בהסכם זה על נספחיו לא יהיו בני תוקף אלא אם יעשו בכתב. שום איחור בשימוש הזכויות על-ידי הצדדים לא יחשב כוויתור והצדדים רשאים להשתמש בזכויותיהם כולן או בכל {צ"ל-בחלק}מהן לחוד, או במקצתן הן לפי הסכם זה והן לפי החוק, בכל עת שימצאו לנכון". (סעיף 15.1 לחוזה - ההדגשות שלי-ש.ס.).
4. ביום 17.10.2005, התקשרו כרמלה והתובע בחוזה מכר מקרקעין, לפיו מכרה כרמלה מחצית מזכויותיה בנכס לתובע, בתמורה מוסכמת בסך של 585,000 ש"ח, והכל בכפוף לזכויותיו של הנתבע על-פי חוזה השכירות (להלן: "חוזה המכר").
וכן, נקבע בחוזה האמור, כי החזקה בנכס תימסר לתובע בתום תקופת השכירות על-פי חוזה השכירות. (סעיף 3 לחוזה המכר).
5. וכן, ביום 18.9.2008, רכש התובע מכרמלה את יתרת זכויותיה בנכס, (המחצית השנייה) .החל מיום 12.10.2008, התובע הינו הבעלים הרשום של הנכס. (ת/3).
6. חוזה השכירות הסתיים, למעשה, ביום 31.1.2010 והנתבע לא פינה את המושכר ולא החזירו לתובע.
טענות הצדדים
7. התובע טוען, כי הוא הבעלים הרשום של הנכס. חוזה השכירות הסתיים ביום 31.1.2010. משא ומתן שהתנהל בין הצדדים לכריתת חוזה שכירות חדש נכשל. הנתבע הפר את חוזה השכירות, אף הפרה יסודית, בכך שלא פינה ולא החזיר את הנכס לתובע, עם גמירת חוזה השכירות, כמתחייב מהחוזה האמור. הנתבע מחזיק, למעשה, בנכס, שלא כדין וכמסיג גבול. התובע זכאי, על-פי הדין, לסעד הפינוי.
טענות הנתבע
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
